Dom / Novice

Sklop drsnih ležajev

Nosilec drsenja je nekakšen drsni ležaj trenja, ki je značilen za stabilno delovanje, zanesljiv in nizek hrup ter lahko prenese velike obremenitve in velike obremenitve z udarcem.Glede na različne strukturne oblike se lahko razdeli na integralni tip, razdeljen tip in tip ploščic.


(1) Sestava integralnega drstišča


Integral slide bearings are commonly known as bushings, and they are also the simplest form of slide bearings. They are mainly assembled by pressing and hammering. In special occasions, hot mounting is used. Most bushings are made of copper or cast iron. You should be careful, and you can use a wooden hammer or hammer to assemble the block. When the interference size tolerance is large, use a press to press in. Whether it is knocked or pressed, it must be prevented from tilting. After assembly, the oil groove and oil hole should be in the required position.


Maske, deformirane po sestavljanju, je treba obrezati.Manjše velikosti se lahko prerežejo z vreščevanjem, večje pa lahko opraskajo.Hkrati bodite pozorni na krmiljenje ujemajočega se prostora z gredjo v tolerančnem območju.Da se prepreči, da bi se ročaj med delovanjem vrtel, sta kontaktna površina ročaja in ohišja zaboja opremljena s pritrdilnimi iglami ali vijaki za šive.Ker sta trdnost ohišja škatle in ohišja gredi pri vrtanju različni, je vrtalni del enostavno preusmeriti na stran mehkega materiala.Raztopina: ena je, da se trdi material pred vrtanjem udari z vzorcem, druga pa, da se uporabi kratek vrtalnik za povečanje vrtanja.Zaradi togosti vrtalnega dela, ko se naredi luknja.


(2) Sklop deljenih ležajev


Struženi ležaji, ki se imenujejo tudi deljeni ležaji, imajo značilnosti enostavne strukture ter primerne nastavitve in razstavljanja.Dva grmovja sta postavljena na grmovje, tesnilo pa se uporablja pri spoju za prilagoditev razumne vrzeli.


na nosilnih grmovjih in nosilnih trupih;

Zgornje in spodnje lupine morajo biti v dobrem stiku z notranjo luknjo nosilnega telesa.Če ne izpolnjuje zahtev, se kot referenca uporabi notranja luknja debele stene ležalnika in se praska po hrbtni strani ležaja.Istočasno morajo biti stopnice obeh koncev nosilne lupine blizu obeh koncev nosilnega telesa.Tanke grmovje potrebuje le, da je srednja površina ležajnega grmovja večja od srednje parting površine ležajnega telesa približno 0.1mm, brez praskanja.


pri nosilcu se nahaja ležalni grm, ki ni dovoljen premik v radialni ali aksialni smeri.Stopnice na obeh koncih ležajnega grmovja se običajno uporabljajo za ustavitev položaja ali določanje položaja.


Rabelj iz ležajnega grmovja

Lupine z razcepljenimi ležaji običajno uporabljajo enake točke za brušenje gredi.Na splošno se nosilne lupine najprej postrgajo, potem pa se lupine ožilja strgajo.Za izboljšanje učinkovitosti ni treba namestiti lupin ležajev in prevlek, ko so lupine ležajev oprane.Kontaktne točke trenutnih lupin ležajev so v osnovi, ko so izpolnjene zahteve, zgornji predel ležaja in zgornji pokrov tesno stisnjeni, kontaktna točka spodnjega ležajnega grmovja pa se dodatno popravi, ko se strga zgornjega ležajnega grmovja.Tesnost gredi se lahko prilagodi tako, da se spremeni debelina tesnila s povečanjem števila praskanja.Ko se pokrov ležaja zategne, se lahko gred brez očitne vrzeli zlahka vrti, praskanje pa se zaključi, ko kontaktna točka izpolnjuje zahteve.


na zahtevo 9315;Merjenje odmika ležajev

Velikost nosilne odprtine se lahko prilagodi s tesnilom na površini, ki se deli na sredini, ali pa se pridobi z neposrednim praskanjem ležajnega grmovja.Pri merjenju razlik v ležajih se običajno uporablja metoda svinčevega tlaka.Vzemite nekaj kosov svinčeve žice z premerom, ki je večji od odprtine ležalnika, in jih položite na dnevnik in srednjo ločevalno površino.Zategni matico, da stisneš sredinsko deljeno površino.Nato odvijte matico in odstranite nosilni pokrov.Odstranite sploščeno svinčeno žico in izmerite debelino z mikrometrom za vsak del.Razpon ležajev je znan glede na povprečno debelino vodilne žice.Na splošno mora biti odmik ležaja 1.5 8240;- 2.5 82400; (mm) premera gredi.Manjša je vrednost odmika, ko je premer večji.Če je premer gredi 60mm, mora biti odmik ležajev med 0.09-0.15mm.